Salutacions  
 
Regidor de Festes
President de la Federació
Concurs de Paelles  
 
Breu història
Actes previstos 2011
Formulari d'inscripció
Bases del concurs
Patrocinadors / Col·laboradors
Fotos edicions anteriors
Protecció Dades Personals
Festes de Carcaixent  
 
Programa de festes 2011
Plànol carrers ciutat
Web informació turística
Web Ajuntament
Accesibilitat web  
 


Seleccione l'idioma que desitge

Cercador web

Un poc d'història

1960. Aquest va ser l’any en que els veïns de Carcaixent i l’ajuntament decidiren reunir-se en germanor durant les festes majors i patronals per cuinar el plat més internacional dels valencians, la paella. Els inicis del Concurs Local de Paelles no foren fàcils, ja que en aquella època actes multitudinaris d’aquest tipus no eren ben vistos. Tot i això, els carcaixentins plens de coratge i ànims festius, tiraren endavant una festa que després de 50 anys és tota una tradició en la ciutat i en la província, ja que el Concurs Local de Paelles de Carcaixent és dels més antics en la Comunitat Valenciana.

Durant tots estos anys, el concurs de paelles ha tingut molts emplaçaments, i bona mostra d’això son les diversitats de llocs, recorrent quasi tot el terme, tant siga en barris o pedanies, a vora muntanya o dins el casc urbà; La Barraca d’Aigües Vives, l’Hort de Soriano – Font de la Parra, el parc Navarro Daràs, carrer Nou d’octubre, el sector parc...

Després de vint anys, allà per el 1980, agafaren el relleu participatiu del concurs les associacions de veïns, donant un impuls important i participant activament junt a l’ajuntament en l’organització del mateix. Ara fa dos anys, les mateixes associacions de veïns agrupades en Federació, donaren un altre gir aportant novetats i millores per adaptar el concurs de paelles als nous temps.

Estes millores, que son en part propostes i suggeriments que ens han fet arribar els propis participants, i a banda de conservar l’essència de la festa, el que pretenen és deixar el concurs ben actiu durant molts anys. És per això, que des de fa un parell d’any s’han posat en marxa una sèrie de millores que van des de reduir els temps d’espera en el sorteig de les paelles, facilitar l’inscripció al concurs (ho poden fer també per Internet), els serveis i la zona per realitzar-les i la més important i destacada, fer les paelles per la vesprada-nit del dia 11 d’octubre. Es tracta de provar un altre tipus d’ambient festiu per fer que tots els veïns de Carcaixent participen activament en les paelles, i així també, provar una proposta que des de sempre ens han fet molts dels participants.

Per incentivar la participació en el concurs, des de sempre s’han establert premis a les millors paelles. Aquestos premis, simbòlics en la majoria de les edicions, foren des de premis menors en metàl·lic, utensilis per a la cuina o copes commemoratives. La diversitat de premis també és a destacar, ja que a banda de reconèixer sempre la millor paella del concurs, s’han donat premis a la millor decorada, al participant més jove o més major, al grup més animós o la paella més ral·liera feta per membres dels cotxes del Ral·li Humorístic (festa declarada el 2011 d'Interés Turístic Local per la Conselleria de Turisme).


© Copyright 2011. M.I. Ajuntament de Carcaixent - Federació d'Associacions de Veïns de Carcaixent