INICI  
El barri  
Un poc d'història
Ubicació i accessos
Alcaldes/es de Barri
Llocs d'interés
L'Associació  
Qué som?
Història breu
Estatuts
Junta Directiva
Activitats que organitzem  
Festa Sant Antoni de Pàdua
Nit dels "farolets"
Recreació Setmana Santa
Concurs de dibuix
Betlem del barri
Concurs Local de Paelles
Altres activitats
Zona Multimèdia  
Galeria de fotos  
Esp@i veïn@al  
Comerços del barri  
Col·laboradors  

Seccions d'interés

Accessibilitat web

Avís legal. Política privacitat.
Àrea de comunicació - Comunicats Junta Directiva

 

Àrea de comunicació
Comunicats i notes informatives de l'associació
La Guàrdia Civil de Carcaixent realitza una reunió informativa al barri sobre seguretat ciutadana - 04/07/2011
El Comandant de Puesto en funcions de Carcaixent i Sergent de la Guàrdia Civil, Diego Mora, visità el barri el passat 2 de juliol 2011 per realitzar una reunió informativa de seguretat ciutadana. Aquesta s'enmarca dins un ronda de contacte i proximació del cos armat als barris de la ciutat, sent Les Barraques el primer barri en visitar.

Durant la reunió, que va tindre lloc al local de l'Associació de Veïns, intervinguéren el Sergent de la Guàrdia Civil, Diego Mora, i el President de la Federació d'Associacions de Veïns de Carcaixent, Jesús Pelluch. Ambdós exposaren consells bàsics que cal seguir per evitar mals majors o situacions compromesses en el nostre dia a dia. En finalitzar, el Sergent Mora, recordà que el Puesto de la Guàdia Civil està obert a tots, i tant ell (Comandant en funcions) com la Tinent Rebeca Maestre Esteban (absent per estar realitzant un curs de formació) estan a la disposició i ajuda de tots els veïns. Pelluch va voler remarcar la col·laboració estreta que és manté tant amb la Guàrdia Civil com en la Policia Local, fet que propicia el baix índex de delincuència als barris de Carcaixent.

Guàrdia Civil

Davant qualsevol incident, pot requerir els serveis de la Guàrdia Civil de Carcaixent al telèfon; 96 243 10 20.

 

De esquerra a dreta, Jesús Pelluch, Diego Mora i Vicent Oliver

Comunicat oficial contestació acusacions realitzades en premsa - 29/03/2011
L’Associació de Veïns vol manifestar el seu malestar per les declaracions que la Comissió de Festes Stm. Crist de la Bona Mort va fer en premsa sobre esta entitat.

Res més lluny de la veritat, en la totalitat del comunicat s’exposen falsedats completament incoherents. És trist que un grup de gent llancen estes afirmacions, en compte de crear germanor i treballar per un bé comú, el barri. Per sort per al benestar social del veïnat, aquest comunicat bé signat per un grup minoritari, i sobretot, sense cap recolzament veïnal, perquè a dia de hui, el treball ben fet és recompensat i tots sabem qui és cadascun. En esta web trobaràs tota mena d’informació de qui som, perquè nosaltres, si tenim nom i cognoms, som veïns de Les Barraques, i treballem conjuntament per millorar-lo, amb independència de sexes, edats, rases i ideologies, perquè ací som tots, VEÏNS DE LES BARRAQUES! 

Comunicat premsa Junta Directiva Associació de Veïns. 29-03-2011.
Apreta per descarregar el comunicat de premsa

 

Memòria d'activitats i gestions exercicis 2005-2010
Apreta per descarregar la memòria d'activitats
Les Barraques ja té Facebook. - 17/02/2010
L’Associació de Veïns seguint la línia dels últims anys i apostant per les noves tecnologies de l’informació i la comunicació entra en el mon de les xarxes socials.

Des de hui tots els internautes amants d’estes xarxes socials podran estar al dia gràcies a les múltiples aplicacions que aquest cas, Facebook, ofereix als seus visitants, amb continues actualitzacions del més destacat en Les Barraques i en Carcaixent.

Aquest nou servei que oferim als veïns, consolida Les Barraques al cap davant de tot tipus de projecte de participació ciutadana impulsat per els barris. Aquest Facebook, estarà gestionat per diversos membres de l’associació per tal dinamitzar-lo i recollir diferents punts de vista.

I com aquest espai, és el teu espai, vos donem l’oportunitat de poder participar activament en el Facebook de l’associació de veïns aportant les teues idees, fotos, i tot el que desitges fer saber als teus amics des del facebook del teu barri. T’animes?

Accedeix directament polsant ací: Facebook de l'Assoc. Veïns Les Barraques.

Facebook de l'Associació de Veïns Les Barraques

Carcaixent estrena la "Bústia ciutadana". - 15/02/2010
L’Associació de Veïns valora molt positivament el nou servei electrònic de participació veïnal “Bústia ciutadana” que l’Ajuntament de Carcaixent a posat en marxa al municipi gràcies a la Conselleria de Solidaritat i Ciutadania de la Generalitat Valenciana.

La Bústia Ciutadana és una iniciativa de la Conselleria de Solidaritat i Ciutadania que naix per a fomentar la participació ciutadana en tots els aspectes de la vida pública, tant en l'àmbit civil com en el polític.

L’adhesió de Carcaixent a aquest projecte fou aprovada amb el suport unànime de tots els grups municipals en el darrer Ple.

Per fi es compleix una de les nostres reivindicacions en el últims anys, per tal de que tots els veïns i veïnes del barri i de la ciutat puguem transmetre totes aquelles consultes, peticions i propostes directament a l’Ajuntament d’una manera 100% electrònica evitant els nombrosos, i de vegades ineficaços, tràmits burocràtics per simples peticions.

Vos animen a participar en este nou servei. Nosaltres hem sigut els primers en fer-ho.

Accedeix directament polsant ací: Bústia Ciutadana de Carcaixent.

Bústia Ciutadana de Carcaixent

Comunicat condol familiars Juan R. Bermúdez González - 21/01/2010
L’Associació de Veïns Les Barraques, vols transmetre el seu condol als familiars del nostre company i membre de la Junta Directiva, Juan R. Bermúdez González, que ens ha deixat hui dijous 21 de gener de 2010.

A Juanito sempre el recordarem com una persona més que treballadora, bondadosa i al servici de tots els veïns, com va demostrar durant els 8 anys que fou Alcalde del Barri, col·laborant incansablement en la comissió de festes i en l’associació de veïns.

La missa fúnebre serà demà 22 de gener a les 12:00 hores en la Parròquia de Sant Antoni de Pàdua de Les Barraques.

Les banderes del nostre local onejaran a mitja asta i amb un crespó negre amb senyal de dol durant els pròxims dies per acord unànime de la Junta Directiva.

L’Associació homenatja a les dos persones més majors del barri. - 24/12/2009
El 23 de desembre, membres de l’associació de veïns, realitzàrem un xicotet homenatge a les dos persones més majors del barri.

Aquest acte es va desenvolupar en casa de cada un dels homenatjats, on el President de l'associació va fer entrega de diversos regals al Sr. Juan Bta. Martí Boquera, que és l’home més major del barri, amb 98 anys, i a la Sra. Andrea Tortajada Lajara la dona més major al tindre ja més de 95 anys.

Els homenatjats s’alegraren molt de rebre estes visites i regals, i destacaren que era gratificant que gent del barri, en este cas l’associació de veïns, es preocupara i no s’oblidara dels més majors.

Guanyador rifa cistella de Nadal 2009. - 23/12/2009
El núm. premiat en la rifa de la cistella de Nadal és el 294. L'afortunat fou un veí de València al que li donen l'enhorabona!. A la resta MOLTES GRÀCIES per col·laborar amb nosaltres i fins la pròxima.

Guanyador rifa cistella de Nadal 2009

Reunió informativa del BLOC a Les Barraques - 11/12/2009
El Grup Municipal del BLOC visità el dijous 10 desembre l’associació de veïns per tal de realitzar una reunió informativa sobre política local dins la campanya “Crisi, paro i ajuntament”. Aquesta xerrada - col·loqui comptà amb l’intervenció dels regidors del BLOC a Carcaixent encapçalats pel seu portaveu Paco Salom, i dels veïns i veïnes del barri que formularen les seues inquietuds respecte a la ciris i el paro al municipi, i la gestió del nostre ajuntament.

Aquestes reunions son valorades molt positivament per l’associació de veïns ja que indistintament del grup polític que la desenvolupe, la finalitat que destaca en estes xerrades és sempre donar informació de primera mà als veïns, així poder escoltar les diferents versions de veure i entendre la política local, que en definitiva, és la que més ens afecta en el dia a dia a tots.

En finalitzar la reunió, es presentà als veïns el calendari de butxaca que utilitzarà el BLOC durant el 2010 i que te com a portada una vista aèria del barri, gest que des d’ací volem agraïr.

Reunió informativa del BLOC a Les Barraques Calendari butxaca 2010 del BLOC amb una vista aèria del barri

L'Ajuntament presenta en el barri el nou sistema de recollida de residus. - 25/11/2009
L’Ajuntament de Carcaixent realitzà en l’associació de veïns una reunió informativa per tal d’explicar als veïns el nou sistema de recollida de residus que s’iniciarà en el municipi a partir de l’1 de gener de 2010.

L’empresa adjudicatària, Hermanos Calsitas, exposà que aquest sistema permet la retirada de tots els contenidors de fem de la via pública durant la major part del dia, ja que únicament estaran de 19:30 a 00:30 hores per a que puguem dipositar els residus. Aquest transport dels contenidors tant buits com plens suposarà millorar l’entorn urbà i guanyar un considerable nombre de places d’estacionament.

En breu el Departament de Medi Ambient i l’empresa adjudicatària repartiran tríptics per tota la ciutat per completar l’informació donada en la reunió, així com posaran un número d’atenció telefònica per atendre tots els dubtes.

Reunió informativa nou sistema recollida residus

Les Barraques inaugura el seu Museu del Barri - 14/11/2009
El passat 14 de novembre l’Associació de Veïns Les Barraques celebrà l’acte principal del seu 30 aniversari amb l’inauguració el Museu del Barri.

Aquest museu, el qual està construït i dirigit completament per l’associació de veïns, naix amb l’intenció de preservar i recuperar de la memòria els costums i el dia a dia d’un barri i un poble per mitjà de tota mena d’objectes i utensilis quotidians que abans dels anys 80 trobàvem per tot arreu. En definitiva, aquesta exposició familiar i acollidora be a mostrar-nos una xicoteta part de l’historia de Carcaixent que molts veïns i veïnes han viscut en primera persona.

Per l’ importància i significat que suposa aquest xicotet museu a nivell local, comptà amb l’assistència de tots els grups municipals encapçalats per l’Alcaldessa de Carcaixent, Lola Botella Arbona, directors i representants de tots els centres educatius de la ciutat, presidents d’entitats socials, així com els propietaris que desinteressadament han donat tots els objectes del Museu.

Els interessats en visitar el museu gratuïtament tots els dissabte de 18:30 a 20:30 hores. Si formen grups de més de 10 – 15 persones podran concretar una cita de visita en la següent adreça:info@lesbarraques.com.

Més informació en: Museu del barri

Inauguració Museu de Barri Les Barraques

L'associació de veïns homenatja un dels seus veïns. - 07/11/2009
L'Associació de Veïns homenatjà el divendres 6 de novembre el veí del barri, Cristian Hernández Llorens, per la seua meritòria trajectòria en el Premis Literaris "Ciutat de Carcaixent" durant les edicions del 2006, 2007 i 2008. A l’acte al que assistiren diverses professores en representació de l’IES Arabista Ribera, fou molt emotiu ja que es tracta de la primera vegada que l’associació reconeix els mèrits obtinguts per un veí tan jove, tan sols 20 anys, i més en aquest camp de la Cultura.

Des de l’associació donem l’enhorabona a Cristian, i animen a més veïns com ell a treballar per aconseguir superar-se dia a dia i que allà on estiguem es senten orgullosos de ser com son, i sobretot, de ser d’on son, de Les Barraques.

Acte d'entrega placa commemorativa

Nou establiment comercial a Les Barraques. - 02/06/2009
L'1 de juny celebrarem l’inauguració d’un nou establiment comercial dedicat a la venda de pa i dolços situat al Carrer Font de la Parra nº 75. Lidia Escandell, titular d’aquest despatx de pa, es mostrà molt contenta per el suport mostrat per part dels veïns, ja que el barri des de sempre a comptat amb dos forns propis, i que per desgracia diferents situacions obligaren a tancar-los. El pa i els dolços son subministrats per el Forn de Senabre, el qual compta ja amb un reconegut prestigi a Carcaixent.

Des de l’Associació de Veïns li enviem tots els millors desitjos de futur a esta jove emprenedora veïna de Les Barraques.

Més informació en: Comerços del barri

Les inversions estatals i autonòmiques en Carcaixent aporten més de 674.000 € a Les Barraques. - 26/04/2009
Amb el Fons d’Inversió Local - PlanE (Pla Zapatero) del Govern d’Espanya, i el Pla Confiança (Pla Camps) de la Generalitat Valenciana s’invertiran en Les Barraques un total de 674.729 €, més de 112 milions de pessetes, repartits en 7 projectes.

Entre els projectes aprovats ja en sessió plenària de l’Ajuntament de Carcaixent, destaquen els 400.000 € destinats a executar una de les cinc actuacions que queden del Pla de Reforma Interior de Les Barraques (PRIBA), obres de les quals son un dels objectius prioritaris de reivindicació d’esta Associació de Veïns, per tal se suplir les deficiències de la trama urbana del barri i pels beneficis que suposarien per als veïns estes obres.

També destaquen els prop de 205.935 € que s’invertiran en el Col·legi Públic Francesc Pons per millorar els paviments del pati i substituir les cobertes d’amiant per altres materials no perjudicials per a la salut.

Els restants 68.794 € aniran destinats a 3 projectes. Millores en la plaça del llimeral i en la zona dels jocs infantils per adaptar-los a les normes de seguretat en este tipus d’espais, l’execució d’una vorera en el carrer Vicente Andrés Estellés i el revestiment del mur del barranc Sant Antoni al seu pas junt al carrer La Rambla.

Les obres del PRIBA (400.000 €) correran a càrrec del Pla Confiança de la Generalitat Valenciana, i la resta de projectes (274.729 €) estan dins del “PlanE” del Govern d’Espanya. El termini d’execució varia segons projecte, però es preveu que totes estaran finalitzades a finals de 2010.

Agraïm la dedicació i el suport mostrat per part de tots els grups municipals de l’Ajuntament de Carcaixent en els projectes que afecten el barri, esperant que continuen treballant per executar els que encara falten per millorar Les Barraques.

Comunicat informació actes 30 aniversari - 12/01/2009
El 07 de novembre de 1979 es va constituir l’Associació de Veïns Les Barraques, i aquest any 2009 és el nostre 30 aniversari.

Per tal celebrar-ho estem preparant de manera especial les activitats culturals que organitzem durant l’any com la “Festa de Sant Antoni” que comptarà amb sorpreses i regals per a tots o la “Nit dels farolets”, una nit un poc més mágica per als menuts.

Dins d’estes millores també es troba la nostra finestra al món. Per això hem canviat el disseny de la pàgina web per tal de fer-la més dinàmica i participativa per tots vosaltres, incloent seccions multimèdia i pròximes als veïns.

Amb tots els canvis fets i per realitzar, a banda de commemorar el 30 aniversari, volem continuar sent el punt de referència respecte activitats culturals, festives, tradició, modernització i actualitat en barris, perque afegint un to simpàtic a aquest comunicat, ens atrevim a dir que “Les Barraques, està de moda!”

Comunicat informació mesures estalvi energètic - 08/08/2008
Degut a les últimes actuacions dutes a terme per l’Ajuntament en matèria d’estalvi energètic, i per la falta d’informació general que propicia que els veïns pregunten als membres de l’Associació de Veïns que passa en els fanals de l’enllumenat públic, realitzem aquest comunicat.

Des de l’Associació de Veïns, informem a tots els veïns que hem traslladat les seues preguntes i queixes al Sr. Regidor Delgat en aquest assumpte, i segons informació verbal facilitada podem dir de forma general que els fanals que il·luminen els carres i places de la ciutat, funcionaran al 50 % (és a dir, il·luminat una part del carrer), a una intensitat de llum més baixa del que és habitual o pràcticament no funcionaran (en zones NO habitades).

El centre de la ciutat i llocs d’interés general estaran des de primera hora de la nit a una intensitat de llum més baixa, però sense apagar cap punt de llum. En zones perifèriques del centre urbà (tots els barris inclòs Les Barraques) així com parcs i jardins, els fanals funcionaran al 50 % durant tota la nit, i en zones deshabitades o molt poc poblades com els nous sectors Parc i Apotecari Bodí (Eroski) funcionaran 1 de cada 3 fanals o en el cas de no haver cap vivenda habitada, no funcionaran.

Estes actuacions no tenen fixada cap data de finalització, tot i que es revisaran les zones periòdicament per si cal encendre més fanals, o en el cas de que es realitzen alguns actes com les passades festes del barri (on cap fanal va estar apagat fins les 02:00 de la nit) o les pròximes Festes Majors i Patronals del mes d’octubre que es tornaran a il·luminar zones que hui en dia no son necessàries. Aquestes mesures en breu també afectaran a l’enllumenat d’instal·lacions municipals (Poliesportiu, Pavelló Cobert...) així com estalvi d’aigua i llum en les fonts ornamentals de la ciutat.

Per tant, des l’Associació de Veïns demanem a tots els veïns un poc de col·laboració per tal de contribuir amb l’estalvi energètic, tot i que des de l’associació no deixarem de banda la sol·licitud de més efectius policials per les nits, així com sol·licitar que aquella zona on s’originen més incidències es torne a il·luminar.

Comunicat víctimes accident de trànsit - 21/01/2008
L’Associació de Veïns Les Barraques, vols transmetre el seu condol als familiars de les víctimes de l’accident de trànsit ocorregut en el matí d’ahir en el terme de Benifaió. Dos jóvens han mort i tres més continuen hospitalitzats amb ferides de diversa gravetat.

La tragèdia de l’asfalt ens ha tocat de ben prop, ja que els joves ocupants del vehicle sinistrat tenien entre 15 i 20 anys i eren naturals de Carcaixent.

Les banderes del nostre local social així com les de tot el poble onejaran amb un crespó negre amb senyal de dol durant els pròxims dos dies de dol oficial decretats per l’ajuntament.

 
L'Ajuntament de Carcaixent equipa totes les asssoc. de veïns amb ordinadors portàtils. - 07/01/2008
El passat dissabte 05 de gener en l’Alcaldia de l’Ajuntament de Carcaixent, va tindre lloc l’acte d’entrega d’ordinadors portàtils a les sis assoc. de veïns a mans de l’Alcaldessa de la ciutat Lola Botella. Els/les presidents/es de les AA.VV. agraïren l’esforç econòmic que realitzà l’ajuntament per poder equipar-los amb aquest material informàtic, destinat a millorar i modernitzar la gestió administrativa i de les diferents activitats socioculturals que realitza cada una de les associacions.

Lola Botella, que estava acompanyada per les regidores competents en temes d’associacions, destacà que si que es veritat que l’Ajuntament de Carcaixent feia un esforç per poder comprar estos sis ordinadors portàtils, peró també digué, que ajudar i millorar els equipaments de les associacions de veïns, es tradueix després en més i millor activitats per a tots veïns i veïnes dels barris de Carcaixent.

L’Associació homenatja a les dos persones més majors del barri. - 27/12/2007
El 22 de desembre, membres de l’associació de veïns, realitzàrem un xicotet homenatge a les dos persones més majors del barri.

Aquest acte es va desenvolupar en casa de cada un dels homenatjats, i on el Sr. President, encapçalant la comitiva de representants de l’associació, va fer entrega de diversos regals al Sr. Juan Bta. Martí Boquera, que és l’home més major del barri, amb 96 anys, i a la Sra. AndreaTortajada Lajara la dona més major al tindre ja més de 93 anys.

Els homenatjats s’alegraren molt de rebre estes visites i regals, i destacaren que era gratificant que gent del barri, en este cas l’associació de veïns, es preocupara i no s’oblidara dels més majors. Tant Juan Bta. com Andrea, tot i tindre molts anys, es conserven prou bé, i plens de vitalitat, la qual cosa esperem que a l’any que bé tinguem que tornar a les seues cases per tornar-los a fer el mateix homenatge.


 
^ amunt

Associació de Veïns Les Barraques
C/ Camí Font de la Parra, 01 - 46740 CARCAIXENT (València) - info@lesbarraques.com
© 2011. Reservats tots els drets.